26 Mayıs 2011 Perşembe

BBC Turkish İle Günlük Yaşamda İngilizce


Günlük Yaşamda İngilizce dizisi BBC Eğitim Dairesi’yle BBC Türkçe Yayınlar Bölümü’nün ortak çalışmasının ürünü.
Nevsal Baylas tarafından hazırlanan ve sunulan dizi toplam 20 bölüm ve 259 dersten oluşuyor.Programların amacı, günlük yaşamınızda karşılaşabileceğiniz İngilizce sözcük ve kalıpların kullanımlarını örnekleyerek TÜRKÇE anlatıp, duyduğunuz kalıpları tekrarlayarak öğrenmenizi sağlamak.

Anlatim Basliklari

Bölüm 1 – Bir Ülkeye Varış
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin ilk bölümünde, bir ülkeye girerken havaalanında ya da limanda yapılan kontroller sırasında karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.
Bu bölümde bir gümrük memuru ile aranızda geçebilecek konuşmaları ele alıyoruz.
Derslerde geçen konuşmaları dikkatle dinleyin ve tekrarlamanız söylenen bölümlerdeki sözcük ve kalıpları yüksek sesle tekrarlayın.

Bölüm 2 – Konaklama
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin ikinci bölümünde, bir ülkede konaklama, rezervasyonunuzu yaptırma ve kaldığınız yerle ilgili karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.
Bir ülkeye gittiğinizde, otelde ya da bir pansiyonda kalmanız gerekebilir.
Bu bölümde konaklama yapacağınız yerdeki görevlilerle aranızda geçebilecek konuşmaları ele alıyoruz.
Bu dersi dikkatle dinleyin ve tekrarlamanız söylenen bölümlerdeki sözcük ve kalıpları yüksek sesle tekrarlayın.

Bölüm 3 – Dışarıda Yemek
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede dışarıda yemeğe çıktığınızda karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.
Bir ülkeye gittiğinizde, dışarıda yemek yemek isteyebilirsiniz.
Bu bölümde dışarıda yemek yiyeceğiniz bir lokanta ya da barda karşılaşabileceğiniz konuşmaları ele alıyoruz.
Bu dersimizin konusu “iyi bir lokanta için tavsiye sorma”
Bu dersi dikkatle dinleyin ve tekrarlamanız söylenen bölümlerdeki sözcük ve kalıpları yüksek sesle tekrarlayın.

Bölüm 4 – Yer Bulma
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede bir yer ya da bir adres ararken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 5 – Yolculuk
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede yolculuk yaparken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 6 – Otomobille seyahat
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede otomobille seyahat ederken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 7 – Çevre gezisi
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede çevreyi gezerken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 8 – Eğlence yaşamı
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede eğlence sektöründe karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 9 – İş görüşmeleri
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede iş görüşmeleri sırasında karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 10 – Dostluk kurma
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, gittiğiniz ülkede yeni tanıştığınız kişilerle konuşurken, dostluk kurarken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 11 – Misafir ağırlarken
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, misafir ağırlarken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 12 – Dostlarınızı ziyaret
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, dostlarınızı ziyarete gittiğinizde karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 13 – Karşı cinsle
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, karşı cinsle ilişkilerinizde karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 14 – Alışveriş
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, alışverişe çıktığınızda, dükkanlarda, marketlerde karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 15 – Banka, para ve malî
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, banka, para ve malî konularla ilgili karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 16 – İletişim araçları
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, postanede, telefon konuşmalarında ve genel olarak iletişim araçlarını kullanırken karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 17 – Sağlık Sorunları
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, hastalık ve diğer sağlık sorunlarıyla ilgili karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 18 – Kaza ve Acil Durumlar
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, kaza ve acil durumlarda karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 19 – Teşekkür etme ve minnettarlık
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin bu bölümünde, teşekkür etme, minnettarlık belirtme yollarını ve bu kapsamda karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.

Bölüm 20 – Vedalaşma
Günlük Yaşamda İngilizce dizimizin son bölümünde, vedalaşma sırasında karşılaşabileceğiniz kelime, deyim ve cümle yapılarını inceleyeceğiz.


1 yorum:

  1. Merhaba. Part 2 yi yeniden yükleyebilir misiniz? Teşekkürler.

    YanıtlaSil